A Gernyeszegi Református Dalkör

név éppen azt fedi, amit:

a hely és a lehetőség, hogy Gernyeszegen  a református gyülekezetben daloljon az ember.

2O19 első felében sűrűn találkoztunk, rendszeres próbáink célja olyan művekkel készülni, melyekkel gyülekezetünket különböző alkalmakon meglepjük, megörvendeztessük, s főként az Istent dicsőítsük. Így esett, hogy ebben az időszakban készültünk a március 15-én tartott ünnepi istentiszteletre, ahol alkalomhoz illő dalokkal lépett fel a kórus a templomban, majd a templomkertben a koszorúzás ideje alatt, majd szintén márciusban ismét jelen voltunk a Gecse utcában Csíki Ágnes tanárnő emlékére szervezett kórustalálkozón mindazokkal a kórusokkal együtt, akikkel a karnagy dolgozott, mind vásárhelyi neves kórusok, akiktől egyúttal minden alkalommal tanulunk is.

                                             
Kórustalálkozóra májusban került ismét sor, amikor Marsofelfaluban énekeltünk az egyházmegyei kórustalálkozón. Ide kevesen mentünk, több kórustag más elfoglaltsága miatt. Áldott alkalom volt azért ez is, amikor a felsfalusi, maroshévízi, marosvécsi, disznajói, magyarrégeni kórusokkal voltunk együtt.
 Pünkösdkor aztán lezártuk az első félévre esedékes fellépések sorát, majdnem teljes létszámban énekelhettünk az ünnepi istentiszteleten.

                           

Miután az első félévben kis közösségünk személyes vonatkozású ünnepléseire is sort kerítettünk, hálaképpen azért, hogy vagyunk- nőnapot, születésnapokat ünepeltünk-, késő tavasszal-kora nyáron elkezdtük az ibrányi testvérgyülekezet fogadásának szervezését. Ezt az alkalmat július 19-21-re terveztük egybekötendő a falu első írásos említése 7OO. évfordulójának megünneplésével.
Hálás szívvel gondolunk vissza a szervezés időszakára, amikor ki-ki lehetőségei szerint felajánlotta, hogy vendéget fogad, kialakítottuk a névsort, meghívót írtunk, programot terveztünk...A vendéglátás meghiúsult. Barátaink egyéb elfoglaltságokra és szervezési nehézségekre hivatkozva nem tudtak idén eljönni hozzánk ígérve ugyanakkor, hogy talán jövőre. Bízunk benne, hogy testvérgyükezeti kapcsolatunk bármilynemű akadályztatások ellenére is fenn tud maradni, és közös akarattal ugyanazt a célt szolgálva megtaláljuk a módját a találkozásnak, egymás hite által való épülésnek.

                           
Az év első felével kórusunk munkája, szolgálata nem ért véget.










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések