Találka Klub

Akár hagyománnyá is válhat, hogy a nyári vakáció derekán, augusztus közepén a templomkertben, templom körül találkozunk a vallásórásokkal. Ebben az évben is ezidőtájt, augusztus 12-15 között tartottuk a nyári foglalkozásokat, ezúttal Találka Klub néven.
Az evangélizáció célja, hogy a gyermekek, akik nyáron szétszélednek vagy esetleg nem mennek sehová kirándulni, nem találkoznak vagy éppen sokkal könnyebben összefutnak, mint iskolaidőben, itt, a gyülekezeti alkalmakon is találkozzanak, egymással, különböző életkorúak, de legfőképpen az Úristennel.
Merész vállalkozás.
Mert ilyekor mindenfélét be lehetne kalkulálni.
Emberileg- hogy hányan veszik észre a hirdetést és hányan vannak éppen itthon, hányan kelnek vakációban elég korán ahhoz, hogy elérkezzenek, hány felnőtt tud időt szakítani, hogy elhozza, majd hazavigye gyermekét, milyen lesz az időjárás...és vajon, megérinti-e a Lélek ezen találkozások által a kicsi szíveket, gondolatokat.
Az idei programunk az üzenet fogalma köré csoportosult, ennek megfelelően minden nap új üzenetet kaptak a gyermekek, majd este a szülők is. Míg a gyermekek valódi, papír alapú üzenetet olvashattak, ennek kapcsán a szülőknek este virtuálisan küldtük az üzenetet, ezzel bekapcsolva őket a tevékenységek vérkeringésébe, segítve talán az elhangzottakról való otthoni, közös beszélgetést is.
A templokert megtelt élettel, a romos iskola mellett színek, hangok, érzések vibráltak, aztán időről időre csend váltotta fel a spontán strand vagy éppen verseny hangulatát. Aztán amikor megérkezett az eső, bekukckóztunk, daloltunk és kisfilmeket néztünk, gondolatokat ébresztgettünk és beszélgettünk ezekről.
Jó lenne egyszer elmeséltetni a gyerekekkel, ők milyennek látták ezeket a napokat, milyen érzések töltötték el őket. Ami rajtuk látszott, az a jókedv, vidámság jeleit mutatta, az érdeklődést.
Mi felnőttek örültünk annak, hogy kisebbek és nagyobbak megférnek egymás mellett, hogy egymásra csodálkoznak és várják az újabb találkát. De öröm volt a feltett kérdésekre válaszolni, együtt dalolni és bevonni a gyermekeket is a dalok kíséretébe.
Idén a következő történeteken keresztül üzent mindannyiunknak az Úr:
              A tenger lecsendesítése
              Kánai menyegző
              Ötezer ember megvendégelése
              Dávid és Góliát
             Az adós szolga
Énekeink: Hol ketten vagy hárman, Lágy Krisztusnak hű katonája, Találkozni jöttem veled,Istenem.

Mi már akkor vártuk a folytatást.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések