Régiós Nőszövetségi Konferencia

2O19. szeptember 14-én ismét egyházmegyénk, ezen belül a marosfelfalusi gyülekezet adott otthont a Görgényi, Marosi, Maros-Mezőségi és Küküllői EGyházmegyék számára szervezett Régiós Konferenciának, mely alkalomra Gernyeszegről lelkes csapattal indultunk. Weisz Márton egyházmegyei gondnok, Weisz Mária egyházmegyei nőszövetségi alelnök, Berekméri Mária, Gólya Éva, Somodi Margit, Nagy Katalin tartottak velünk.
Napsütéses őszi időben sok-sok molsolygó arc találkozott, mihez az igen változatos és gazdag program is hozzájárult.
Igét hirdetett Berekméri Csilla szászrégeni beosztott lelkipásztor, majd a köszöntések következtek: Bukovinszky Csáky Tünde KER elnök, Borsos Melinda kerületi elnök, egyhézmegyei elnökök számbavétele, majd jómagam a házigazda egyházmegye nevében köszöntöttük az egybegyűlteket.
Dobos Lóránd házigazda lelkipásztor útbaigazítása után a szünet során az egybegyűltek meglátogatták a parókia udvarán található romtemplomot, majd ismét gyülekezve a tamplomban Berekméri  Melinda Marosvásárhely-Cserealja gyülekezet lelkipásztora  verses összeállítása következett, melybenAdy Endrére emlékezett és emlékeztetett.
A találkozás záróakkordja Tóth Anna lelkipásztor előadása volt, mely igen jól összegezte, mi mindent tehet és mi mindent kell tennie a nőszövetségnek a gyülekezetben, ha igazán be akarja tölteni küldetését. Öröm és hálaadás volt szívünkben, hiszen az előadás során végig azt éreztük, hogy itthon, Gernyeszegen a gyülekezeti asszonyok minden felsorolt területen tevékenykednek, ott vannak, ha gyermekekről, öregekről, vendéglátásról vagy betegekről való odafigyelésről van szó. Mindezek mellett pedig nagyon fontos, hogy a rendszeres bibliatanulmányozás is szerves része a gernyeszegi asszonyok életének.
Istennek legyen hála minden áldott alkalomért.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések