Hitvalló hét a Görgényi Református Egyházmegyében

Újbúzazsengére való készülődésünk ünnepi alkalmai voltak  a Hitvalló hét különböző korosztályokat megszólító eseményei, melyeket augusztus 2O-24 között négy helyszínen tartottunk.

Az ötletet az az igény szülte, hogy valamilyen formában elérhetőbbé, hozzáférhetőbbé, dinamikusabbá, így áldásosabbá tegyük azokat az alkalmakat, melyek eddig konferenciák formájában lettek megszervezve. Ebben az évben így először próbálkoztunk azzal, hogy egymást követő napokon hívjuk meg a gyülekezetek különböző rétegeit és csoportjait, legyünk együtt egy- egy olyan alkalmon, melynek célja hitünk megvallása.

Augusztus 2O-án Körtvélyfája adott otthont a Nőszövetségi hitvalló napnak, ahol a gernyeszegi asszonyokkal örömmel vettünk részt az istentiszteleten, a csoportos foglalkozásokon, a előadáson, de ugyanilyen örömmel voltunk a szünetekben, amikor rég látott ismerősöskkel beszélgethettünk, valamint  aterített asztal mellett is. ekkor készült az Ardeal TV fél órás műsora is, melyet a Magyar percek című adásban sugároztak (http://ardealtv.ro/magyar-percek-impreuna-in-credinta-egyutt-egy-hitben/).

Augusztus 21. a gyermekeké volt, amikor Nagyfülpösön a Szivárvány házban lehettünk együtt, az egyházmegyében szolgálatot teljesítő vallástanárok, a Sófár együttes  és fiatal lelkészek segítségével a gyermekeket az imádság világába vittük, a bibliai történet, az ének, a kézművesség és a játék élménygazdag napot biztosított vallásórásainknak. Szabó Boróka, Pop Blanka, Vajda Zsófia, Vajda Olivér, Veress Rebeka és Veress Anna alkották ezúttal a gernyeszegi csapatot.

Augusztus 22-én a fiatalok a Szászrégenben találkoztak, a házigazda a szászrégeni ifjúság és tamás Endre ottó ifjúsági előadó volt. Lendületes, játékkal, zenével, áhítattal - amit jómagam tartottam-, filmmel és harácsolással teli alkalom volt, aminek során egyrészt összekovácsolódott konfirmálóink csopotja, akikkel részt vettünk, másrészt pedig találkozhattak egyházmegyénk különböző gyülekezeteiből érkezett fiatalok. A vezértéma a szépség volt ezúttal, azzal a bizalommal jöttünk haza, hogy minél többen felismerik magukban és másokban az igazi szépséget, legyen az lelki, fizikai tulajdonság vagy viselkedésbeli megnyilvánulás.

Augusztus 23. a presbiterek napja volt, ezúttal Marosfelfalu adott otthont az együttlétnek. Igét hirdetett Benkő Mihály marosvécsi lelkipásztor, majd az előadás után a prsbiterek is csoportos munkában vettek részt, közvetlen hangnemben bizalmasan adva helyet aktuális kérdések megvitatásának.

Augusztus 24-én , szombaton az egyházmegye minden gyülekezete saját templomában készült bűnbánati istentisztelettel a vasérnapi úrvacsorára, ezzel együtt augusztus 25-én Gernyeszegn is, mint az egyházmegye legtöbb gyülekezetében hálaadó istentisztelet keretében zártuk a Hitvalló hetet.










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések