Tél a gyülekezetben

Hagyományainkhoz híven, ugyanakkor azoktól eltérően indult az év a gyülekezetben és ugyanígy zajlottak a téli hónapok.
Januárban betegség miatt egy hét tolódással indult  a családlátogatás, e tolódás után azonban tervszerűen haladtunk és február végére sikerült a presbiter testvérekkel együtt meglátogatni gyülekezetünk családjait, nagyon kis számban maradva el az a néhány család, akik személyes, családi okokra hivatkozva ebben az évben nem tudtak fogadni. 21. alkalommal, idén is úgy jártuk be a gyülekezetet, hogy az igét, az imádságot vittük acsaládi hajlékokba biztosítva mindazokat, akikkel találkoztunk, hogy az év során bármikor szükségét érzik, újra igényelhetik az imádságot, lelki beszélgetést.
Az imaétre készülődve a Dalköröcskével találkoztunk vasárnap délutánonként a befűtött templomban, amíg az imaházban javítási munkálatok zajlanak, addig ugyanis a gyermek- és ifjúsági tevékenységek biztonsági okokból szünetelnek. Az imahéten bemutatkozott a Dalköröcske, azután ez a tevékenység is szünetel mindaddig, amíg megfelelő körülmények között újra találkozhatunk.
Ugyanis a vasárnapi meleg templomot átadtuk menet közben a kátésoknak, akik délelőtt istentiszteleten vesznek részt, délután pedig kátéórákon készülve az első éves anyag ismeretéről való számadásra.
Míg a fiatalokkal a virtuális világ által tartjuk a kapcsolatot, a kórus munkáját folytattuk a megváltozott körülmények között is: hol fázva, hol melegedve, a templomban az új évben is zajlottak a próbák, hogy az imahéten, majd következő alkalomakkor is szolgálhassunk Isten dicsőségére.
Kis közösségünk imaközösségben és személyes látogatásokkal támogatta kedves kórustagunkat, Veres Enikőt, aki hátgerincműtéte utáni felépülés időszakában van, valamint együttérzéssel voltunk karvezetőnk, Sturzán Krisztina mellett is édesapja elvesztése miatt érzett fájdalmában.

Lassan beköszönt az új évszak, a javítási munkálatok tempósan haladnak a cél felé, így jó reménységgel vagyunk afelől, hogy megsegít az Isten, és nemsokára megújult, megszépült, kényelmes környezetben várhatjuk vissza a gyülekezet különböző csoportjait az alkalmakra.

Vajda Laura Zsófia furulya, Pop Blanka Beatrix furulya, Veress Rebeka, furulya, hegedű, Haboczki Dorka ének, Vajda Ervin ének, zörgő, Habocki Koppány ének, Haboczki Ágota ének, Vajna Bálint Hanna ének



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések