Pandémia idején a gyülekezetben

A Gernyeszegi Református Egyházközség tagjainak!

Kedves Testvéreink!

A járvány okozta nehéz helyzetben, az egyházi életünkre nézve irányadó az Erdélyi Református Egyházkerület útmutatása, amelyet a kihírdetett szükségállapotra való tekintettel, Ft. Kató Béla püspök úr juttatott el gyülekezetünknek.
Ennek alapján, további intézkedésig gyülekezetünkben szünetel minden zárt téri egyházi alkalom: istentiszteletek, családi bibliaórák, nőszövetségi bibliaórák, ifjúsági bibliaórák,  kórus próbák, vallásórák, kátéórák, jegyesbeszélgetés és esketés.

Istentiszteletet, az éppen érvényes kormányzati intézkedések figyelembevételével, csak nyílt téren, legtöbb 100 fős létszámban lehet tartani, a megfelelő személyek közötti távolság betartásával.

Temetési szolgálatok esetén nincs virrasztó, temetési szertartást csak a szűk család jelenlétében végzünk. 

A keresztség szentségét szükséghelyzetben, a családi háznál kiszolgáltatjuk.

Március 22-re, vasárnapra a meteorológusok hideg, esős időt jósolnak, ami nem alkalmas a templomudvaron tartható istentiszteletre, ezért a vasárnapi istentiszteleti szolgálatot üres templomban tartom, a szokott időben, 11:00 órától, amit élőben lehet követni a facebook oldalon. https://www.facebook.com/VeressRobertJ 

Előtte természetesen harangszó figyelmeztet az elcsendesedésre és imádságra.

Kapcsolódjunk be otthonról is bátran az istentiszteletbe, az éneklésbe és imádságokba.

Kérem a fiatalokat, hogy segítsenek az okos eszközeikkel ( telefon, laptop stb.), hogy a szülők, nagyszülők otthon a családi hajlékban maradva, de lélekben mégis a templomban lehessenek.

Az előttünk álló vasárnapokon a templom lesz minden családi ház, ahol ketten vagy hárman összegyülnek a Jézus nevében.

Szeretettel kérem a testvéreket, hogy naponta imádkozzanak a járvány megszünéséért, a betegekért és családjaikért, az egészségügyi dolgozókért és minden szolgálattevőért, a felelős döntéshozókért.

A Lelkészi Hivatal működik, a 0265-342014 és 0745283671 telefonszámokon és online elérhető vagyok, szükség esetén személyesen is.

Istenre figyelve, gondviselő jóságában bízva, imádsággal, reménységgel és böjti csendeséggel végezzük mindennapi munkánkat!

Békesség Istentől!

Veress Róbert lelkipásztor


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések