Örök életre buzgó víz forrása

Bibliatábor 2015. július 6-11.

Borszéken táboroztunk idén is, megszokott módon, kedves újdonságokkal.
A júliusi időjárás kedvezett nekünk, egyszer esett, éppen akkor, amikor az dekorációnak, bentről nézve is éppen jól fogott.

A tábor témája idén : A víz
A mindennapok itthoni terve: a nap egyik részében foglalkozás a szálláson történet, ének, kézimunka, játék lebontásban,  a nap másik felében túrázás. Áldás volt, hogy minden nap sikerült betartani ezt a tervet, szép időben barangoltunk,sétáltunk, strandoltunk, a nap másik felében körbejártuk a témát.
A vízről a Biblia tükrében a teremtés, Noé, Jónás , valamint újszövetségi történetek feldolgozása által volt szó, úgy mint a víz, Isten ajándéka, a megtartó és pusztító víz, élet a vízben , új vizek- csodák, tisztulás, táplálék, keresztség.
A séták, túrák észrevétlenül lopták be az időtöltésbe a mindennapi mozgást, hegyen-völgyön meneteltünk, a strandon úszkáltunk, külön élmény ilyen sokat friss hegyi levegőn tartózkodni.

Fizikai jólétünkhöz hozzájárult a friss levegő mellett a finom étkezések hosszú sora- segítőink idén is gondoskodtak róla, hogy a reggelik, vacsorák időben kész legyenek, a napi menüvel megoldott ebéd bevált módszerünk -, de mindezek mellett fontos megjegyeznünk, hogy a lelki út, amit mindannyian megteszünk egy tábori hét alatt mennyire szép. A csoportok összecsiszolódása, a generációk egymásra hangolódása, az együtt éneklés és közös ima ereje minden bizonnyal szép nyomokat hagynak bennünk.

Öröm volt ezzel a csapattal táborozni :)




























Megjegyzések

  1. Ó, de szuper lehetett! :) És témakörösítve a tábort csodálatos ötlet. A víz, mint téma, annál is inkább.

    VálaszTörlés
  2. Kicsit lemaradtam az olvasással. Gyülekezetváltás történt ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem, itt vagyunk. Táboroztunk a fiatalokkal, onnan az idegen képek :)

      Törlés
    2. A blogcímre gondoltam. Ez volt?

      Törlés
    3. Nem...Falusi parókia volt, s tk még mindig az, csak valahogy kellett egy kis változás. A Hajósor az utcánk :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések