187 öreg














A cím a legfrissebb statisztikánk- 187 gyülekezeti tagunk 70 év fölötti.

Október 5. volt idén az idősek világnapjához legközelebb eső vasárnapunk,  ekkor került sor- immár 10. alkalommal - az Öregek vasárnapjára, arra a rendkívüli alkalomra, amelyre fiatalokkal, középkorúakkal úgy készültünk együtt, hogy majd mosolyt csaljunk a kedves résztvevők arcára. 
Meghívottaink voltak  a 70 év fölötti gyülekezeti tagok, akiket sikerült név szerint megszólítani, s akik közül mindazoknak, kiknek egészsége engedte , sikerült is részt venni ezen alkalmon.


Öregkoromban se vess el engem, ha elfogy az erőm, ne hagyj el! Zsoltárok 71,9

 A hitet, példás életet, munkabírást és -szeretetet, a család fontosságát, az élet tiszteletét- mind öregeinktől tanuljuk- akiknek ideje telik, egyre értékesebbé válik, akik mint ablakszem a nap sugarának melegét továbbadják a szobában levőknek minden javukat, értelmük, lelkük legjobbját.
Nekünk csak el kell fogadnunk- még ha sokszor oly nehéznek is tűnik, s hajlamosak vagyunk inkább a generációk közötti szakadásokról , ellentétekről beszélni.

A szervezés mikéntjét is inkább azért fontos megörökíteni, hogy nyilvánvaló legyen- generációk tudnak együtt és egymásért dolgozni. A presbiterek mindenkit személyesen hívtak meg, hogy aztán a meghívottak létszámára való tekintettel a kórus asszonytagjai hétvégéjüket arra szánják, hogy meleg ebéddel kínálják majd mindazokat, akik az istentiszteletről a kultúrotthonba tartanak. A fiatalok segítettek az asztalterítésben, felszolgálásban, a kátésok verssel, a kórus ünnepi műsorral köszöntötte öregeinket. Öröm tudni, hogy értékeink még mindig a felcsendülő dalaink, hogy felnőttek lélekből szavalnak, hogy virággal köszöntötték felnőtt gyermekek idős szüleiket.

Büszkék voltunk öregeinkre- vidámságukra, kedves szavaikra, tekintetükre. 
És szeretettel gondoltunk az otthon maradtakra,  legidősebbeinkre,  a betegekre,s azokra, akiket talán nem is volt, aki elkísérjen - lélekben együtt voltunk. 

SDG




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések