Két esemény

A mögöttünk hagyott, intenzíven megélt héten :) két rangosabb eseménynek adott otthont falunk ( mert az útjavítást, mint igencsak fontos, megemlítésre méltó mozzanatot most nem emeljük mégsem ki, annak külön bejegyzést szánhatunk, olyan hosszas, híres és idegrendszert próbáló- ez lenne a harmadik)- e kettőről nyomot hagyni illik, eléggé összetett jelenségként voltak jelen a közösség életében.

Annyira, hogy akadtak- elég sokan-, akik nem is tudtak róluk.

Szerdán délután a Grand Lion Panzió adott otthont Csifó János nyugalmazott rádióriporter Megy a magnó című könyvének bemutatójára. Érdekes, különleges, titokzatos világba kalauzolta el maga a szerző a résztvevőket- nekünk, akik a kereskedelmi adók hangán utazunk mesebeli eseményekként jelentek meg a régi riportkészítés technikáik, emberi életekkel, sorsokkal összefonódva, anekdotákkal színezve.
78 éves a szerző, első önálló kötetével jelentkezik, előtte társszerzőként szerepelt más kötetekben.
Eltelik egy élet, ledolgozza ki-ki maga tehetsége, akarata, lelkiismerete szerint- s aztán talán marad valami utána. A rádiószalagok egy idő elteltével megfakulnak, kikopnak. A cédé élettartamát még nem próbálták ki. Ki tudja, mennyire tartós szorgos emberek munkája?




A második esemény a Teleki Kastélynap még javában zajlik a zárókoncerttel ...( mi úgy döntöttünk, a többit itthonról hallgatjuk.)
Az egész napos programról a arcok legnépszerűbb közösségi oldalán sokat lehet olvasni- mi  belepillantottunk a helyszínre is- bemutató séták idegenvezetővel, játékok, kézművesség, tánc a gyerekeknek, vetítések, kiállítások, könyvárusítás, sör, kürtöskalács és a legfinomabb péksütemények, kedves arcok. Némelyek ismerősek. Kevesen voltak a helyiek, nyilván, nem nekik szólt  a rendezvény. Idegenek annál többen, délelőtt hosszú sorokban álltak az autók a bejárat felé vezető utcákon. Vajon milyennek ismerték meg  a kastélyt, a családot, a neki otthont adó települést? Ifjúságunk képviseltette magát- örömmel tapasztaljuk, hogy az önkéntességben jeleskednek, számítani lehet rájuk :)





S megannyi apróság mi értelmet adott az egésznek, s megyünk tovább...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések