Negyedik októberi hétvége

Gyülekezeti alkalmaink nagy része a gyülekezeti tagok életében, családok, egyének életében jelentenek fontos mozzanatot, általában erről is szólnak a hétvégi beszámolók, s azáltal, hogy övék, válnak számunkra - mint egyének számára- is fontossá ezek az események.
Minden eseményt, ami a gyülekezetben vagy a falu tágabb közösségeiben történik, valahogyan megélünk mi is, mint család, mint felnőtt, mint gyerek. Sőt , mindeközben zajlik valamilyen szinten és változó intenzitással a mi életünk is.

A negyedik hétvégét ezért határozta meg mindjárt az indításnál, hogy idén második alkalommal kísérhettük el az iskola színjátszó csoportját és annak vezetőjét a PADIF-ra Szilágycsehbe adva hozzá egy kis fenyőt. Tudniillik Andersen A fenyőfa c. meséjének feldolgozásával készültek a gyermekek,Anna a kis fenyő,  s mert nem kellett itthon kikérdezni, mert nem láttuk a szerepet, de azt tudtuk, van valami súlya, meg kellett hát nézni a darabot.

Nagyon büszkék vagyunk Kovács Gyöngyvér tanárnőre, segítségeire és a gyermekekre, akik idén sem jöttek haza üres kosárral: 2. helyezést értek el abban a  versenyben, ahova Konstancától Nagyváradig 12 csapat érkezett különféle műfajű , színvonalú és intenzitású darabokkal bemutatni tudását.

Mi mindenesetre már írogatjuk az angyalnak a levelet: hozzon cserepes fenyőt ebben az évben a parókiára...



Viszlát erdő, viszlát szél, viszlát nap! Szeretlek titeket!...Veress Anna a kis fenyő szerepében




2015. október 25-én meggyúlt  a máglya Gernyeszeg és Körtvélyfája határában is. Nem tartják magukat a gernyeszegiek székelyeknek, nem is azok, kevesen is vettek részt, többen voltak azok, akik Marosvásárhelyről jöttek az eseményre. Mégis volt eszmei értéke a lángnak, szunnyadó magyarságtudatunkat ( kollektíven értve) kicsit talán felrázta egy ábránd erejéig.






S minden rendkívüli eseményen túl éppen olyan fontosak voltak ezen a héten szolgálataink is- Lunca Helga és Dan Dumitru esküvője-, a vasárnapi istentisztelet, a vasárnapi iskola alkalma, amikor kicsik és nagyok töltötték meg az imaházat.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések