Jött a zászló vándorútra

Keressük  a találkozási lehetőségeket! Emberekkel s az Úrral.

Valami ilyesmi lehetett a cél akkor, amikor a 2014januárjában  a Görgényi Református Egyházmegye Nőszövetsége elnöknője kezdeményezésére a lelkészi közösség felkarolta nőszövetségi zászló gyülekezetekben való bemutatásának ötletét. A zászló, mint szimbólum templomból templomba megy, s közben szinte észrevétlenül elevenednek meg régi barátságok, s kötődnek újabb és újabbak- lelkészek, nőszövetségi és gyülekezeti tagok között.

A szabály igen egyszerű: a felsőmarosmenti nőszövetség hozza valamely alsómarosmentinek, majd bizonyos idő elteltével onnan is tovább viszik, vissza Felső- Marosmentére. Hogy az átadás alkalmát ki hogyan képzeli el, a házigazdára és vendégekre lett bízva.

2014. július 13-án a marosfelfalusi Nőszövetség tagjai Dobos Lóránd lelkipásztor kíséretében hozták a gernyeszegi gyülekezetbe az egyházmegyei zászlót. ez alkalommal Dobos Lóránd hirdette Isten igéjét, majd bemutatta gyülekezetét, nőszövetségi munkájukat, a zászló átadását pedig szeretetvendégség követte, ajándék sétával a Teleki kastélyban.

Az imaház kicsinek bizonyult- de annál nagyobb volt az öröm, hogy zsúfolásig töltöttük, hogy generációk tudtak ismét együtt lenni úgy, hogy áldásos volt az ott töltött idő. A két nőszövetség jelenlétével példázta, hogy fiatalok és idősek egyaránt lelkes tagjai református nőszövetségeinknek, valamint azt is, hogy van emberünk: van, aki időt, energiát és szeretetet  szán arra, hogy a közösség ügyét szolgálja.

Ismét és mindig SDG.

















Megjegyzések

  1. :) Még olvasni is jó az ilyesmit, hát még részesének lenni, átélni?! :) Adjon Isten további erőt, kitartást, illetve kreativitást, hogy még sok ilyen jó ötletet találjatok ki! :)

    VálaszTörlés
  2. de jó egy ilyen közösséghez tartozni! szívet melengető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meggyőződésünk, hogy van ezeknek a kis közösségeknek megtartó ereje.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések