Nyári kert

Csak úgy releváns a falusi parókiáról nyújtott kép, ha benne van a hátsó udvar is, ahogyan mi nevezzük. Nekünk fontos- kihasználni a hely adottságait, háziállat- közelben nevelni a lányokat- amúgy is nyilvánvaló, hogy Annát inkább érdekli a dolog, Rebeka libben egyet a virágok között, míg mi ellátjuk a gazdaságot :)-, reménykedni, hogy egyszer csak megszeretik a kerti zöldséget, megtapasztalják zamatos mivoltukat. És nem csak a gyermekekért- önmagunkért is teszünk valamit ezáltal.( Hallom, hallom jól, hogy naivság, és hogy nem éri meg, nem is folytatom a sort- hallom, de nem figyelek erre a hangra. Én azt gondolom, egyelőre töretlenül, hogy - mivel a befektetett kétkezi munkán kívül nemigen kerül a dolog semmibe-, még mindig megéri bioterméket enni. S akkor megdolgozni érte.)








A kert baloldalán szépen megfogantak a gyümölcsfák, őszire a jobboldalra is újabb sort tervezünk, így jövőre szép keretbe lesz foglalva a veteményes.


Megjegyzések

  1. Legyen kerted. Nagy István, főiskolai igazgatónk, Pista bácsink mondta: "Ha majd hitoktatók lesztek, lediplomáztok, mindig legyen kertetek. Ott legalább látjátok majd a növekedést..." S ahogy lediplomáztam, hamar meg is értettem, mennyire igaza van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) A kertben, s lelkekben. Időszakonként változó, hol látszik jobban.

      Törlés
  2. A nyári kertemet nem szívesen mutatnám meg! De ott...mintha a fű is zöldebb" lenne! Szép zamatos" képek! Ínycsiklandó még a ládában is...Hmmm...
    Minden szépet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük. A szín, az egyre fakóbb- de lesz még szebb is.

      Törlés
  3. Ismerek még olyan papot, akinek a kertjében ugyanígy mosolyogtak a gyümölcsök, zöldségek. :) És most, bár már nyugdíjas, ugyanígy mosolyognak. Szóval, a jó pap nemcsak holtig tanul, ugyebár, hanem holtig dolgozik is... :)
    További sok erőt és egészséget s munkához, szolgálathoz! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések