Ibrányban

járt a Kórus és gyülekezeti tagok, viszonozva az ottani református gyülekezet tavalyi, Erdélyben tett látogatását, valamint folytatva a 2005-ben elkezdett testvérgyülekezeti kapcsolat építését.
Három napot tölthettünk az ibrányi gyülekezetben, melynek során megtapasztalhattuk, hiába választanak el országhatárok, tulajdonképpen együvé tartozunk, egymásnak igaz barátai, testvérei lehetünk azáltal, hogy megismerjük egymás életét, aziránt érdeklődünk, közösséget vállalunk vele.
Vendéglátóink szeretete ( szó szerint forró szeretettel vártak, a legnagyobb hőségben töltöttük a kirándulás napjait, ha már ők a tavaly akkor jöttek, amikor jól esett, mármint az eső is, szó szerint , három napon keresztül) - szóval a szeretet, az lépten-nyomon megmutatkozott, mosolyuk, kedvességük sokáig éltető, biztató erőként hat.

Tényszerűen beszélve a kirándulásról:
-2012. július 5-én délben indultunk el a templomból közös imádsággal
Indulás előtt, reményekkel tele

- csütörtökön estére érkeztünk meg, akkor a családok elvitték vendégeiket vacsorázni, majd mindenki a pénteki kirándulásra készült


Az esti találkozás

- pénteken Budapestre utaztunk, fő attrakcióként az Országházát látogatva meg,erre az útra velünk tartottak: Nt. Vass László  ref. lelkipásztor és kedves felesége, valamint az ibrányi gyülekezet gondnoka is

Az ibrányi parókia előtt

A lelkes csapat

- szombaton családi programokban volt részünk: ki-ki vendéglátóival tölthette a napot, Sárospataktól Tokajig, Nyíregyházától a környező településekig sok helyre eljutottak a gernyeszegiek, megtelve élményekkel, feltelve az erősödő barátságok bátorító érzésével.Este a helyi panzióban vacsorán vettünk részt vendéglátóinkkal együtt.
Vacsorához gyülekezve

- vasárnap érkezett el a látogatás tulajdonképpeni céljának ideje, amikor Kórusunk szolgált a templomban, közösen énekelt az ibrányi asszonykórussal, majd elültettük az a szelíd gesztenyefát a templomkertbe, mely barátságunk, összetartozásunk jelképévé növi ki magát.
Az ibrányi református templom
Az ibrányi női kar
A Református Dalkör jelen levő tagjainak szolgálata
A barátság fája


Isten iránti hálával köszönjük meg vendéglátóink szeretetét, gondoskodását, és imádkozunk azért, hogy jövőre viszonozhassuk a sok szépet és jót, amit mi idén ott kaptunk.


Mindez idő alatt itthon a vasárnapi szolgálatot Hajdu István teológiai hallgató végezte, köszönet érte, ugyanakkor örömmel és hálával nyugtázzuk, hogy míg távol voltunk, itthon tragédia, rendkívüli megrázó esemény nem történt.

Ezzel figyelmünket a gyermekekre és fiatalokra fordítjuk, a nyár hátralévő része az övéké is, megérdemlik, hogy tartalmas programokban legyen részük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések