Konfirmáció a reformáció jegyében

Több évi tervezés, programösszeállításra szánt idő, megfontolás és újragondolás és imában hordozás után ebben az esztendőben elérkezettnek látszott az idő, hogy a konfirmációra való felkészülést úgy szervezzük meg, hogy az leghatékonyabban , de ami még fontosabb , áldást hordozva hasson a fiatalokra, életüke, ugyanakkor fokozatosan visszatérjünk a valamikor megszakadt gernyeszegi hagyományhoz, melynek megfelelően a konfirmáció újbúzazsenge ünnepéhez kötődik (virágvasárnap helyett).
A felkészülés folyamatát sikerült megújítanunk, konfirmandusaink intenzív kátéoktatásban vettek részt, mely kiegészült nyári programokkal, találkozókkal, táborral, valamint a rendszeres istentisztelet- látogatással, a felkészülés ideje alatt hűségükről, odaadásukról tettek bizonyságot a fiatalok. Újbúzazsengére ebben az első, átmeneti évben nem tudtuk felkészülni, de a megújulás, a visszaalakítás jegyében  a reformáció hetére már igen, így volt lehetséges, hogy október utolsó hétvégéjén, 26-27-én népes gyülekezet előtt tegyen vallást hitéről tíz fiatal.
A csütörtöki, presbiterek előtt történő kikérdezés után szombaton került sor a templomban a tanultakról való számadásra, ez alkalommal a konfirmandusok PPT bemutatóval szemléletettek egy-egy építőkövet az És te miért neveztetetl keresztyénnek? című könyv anyagából, mely bemutatókkal bizonyították jártasságukat mindazokban a témakörökben, melyeket a Heidelbergi Káté kérdései alapján tanulmányoztunk. A modern, lendületes bemutatók mellett a konfirmálni készülő ifjak az énekeskönyv énekeinek , a Heidelbergi Káté kérdéseire adott válaszainak és a bibliai történetek ismeretének adták tanúbizonyságát.
Vasárnap a zsúfolásig megtelt templomban, ahol gyülekezeti tagok és előljárók, családtagok, keresztszülők mellett a RMCSSZ segédörsvezetőképzőjén résztvevő cserkészek is jelen voltak, együtt kértük Istennek Szentlelkét, hogy szálljon alá az ifjú seregre. Hisszük, hogy bizonyságtételük szívből jött, s hogy önként megvallott hitüket halálukig megélik.



Az induláskor gyermekekből álló csapat lassan fiatalok csoportjává vált, akik utolsó pillanatokban felnőtteket is meghazudtoló őszinte odaadással, együttérzéssel voltak akkor, amikor a megrendülés, fájdalom és gyász pillanataiban együtt kellett lenni társukkal. Az Úristen kegyelme, hogy hogy szeretetben lehettek együtt nem csak a boldog, de a szomorú, fájdalommal teli időkben is.

Különös hála van szívünkben aziránt, hogy ezzel a sereggel együtt tett bizonyságot hitéről első gyermekünk,  Anna is, aki ide, ebbe a gyülekezetbe született, itt kereszteltük, itt nőtt fel és érett meg a konfirmációra.


A konfirmáció alkalmával gyülekezetünk körében szolgált Béres András fickópataki, Dobre Edvin árpástói lelkipásztor, mindketten Anna lányunk keresztszüleiként is, valamint Porkoláb Levente sáromberki lelkipásztor, jószomszéd és barát.

SDG


































 Mindezeknek alapján várjuk a frissen konfirmáltakat az ifjúsági bibliaórákra és készülünk a kiskátésokkal , hogy 2O2O nyarán, ha az Úr megengedi nekünk, ismét konfirmációi istentiszteletet tarthassunk gyülekezetünkben.

Megjegyzések

  1. Öröm látni a konfirmáló fiatalokat. A lányaim jutottak eszembe, hogy Ők milyen régen konfirmáltak már :) Isten áldása legyen az életükön!

    Szeretettel üdvözlöm Júliát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a -mindig- kedves szavakat. Üzenet átadva.
      Békesség Istentől.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések