Vallásórások I. Egyházmegyei Találkozója

Sáromberke, Sárpatak, Vajdaszentivány, Körtvélyfája, Radnótfája, Maroshévíz, Alsóbölkény, Kisfülpös, Fickó, Szászrégen , Marosvécs, Erdőcsinád válaszoltak pozitívan a meghívásra és hoztak gyermekeket arra az első találkozóra, amit tulajdonképpen kísérleti jelleggel hoztunk létre- hogy ha a presbitereknek, asszonytestvéreknek, fiataloknak, kórusoknak mind van egyházmegyei szintű találkozási lehetősége, legyen a gyermekeknek is, hiszen az ő generációjuk éppen olyan nagy figyelmet érdemel, mint minden másik, minden reménységünk az, hogy ők lesznek a jövő gyülekezete. A terv az volt, hogy ha majd sikerül a délutánt megszervezni, ha lesz érdeklődés és értelmét látjuk, akkor minden évben rendszeresen megtartjuk, akár a többi találkozót.
Az eső elmosta a szabadtérre tervezett programokat s igencsak megpróbálta kicsik nagyok türelmét, s bár megtanultuk, rugalmasnak kell lenni, azért nagy részét a tervezett programoknak megvalósítottuk:
- istentisztelettel kezdtünk
- a Picisófár szolgálata  és énektanulás következett a templomban
- Teleki kastély látogatása, mely mozzanat minden bizonnyal szép emlék marad annál is inkább, hogy gr. Teleki Kálmán fogadta a lelkes csapatot
- kézműves foglalkozás, bibliai kvízjáték és csapatépítő játékok töredékei, majd szeretetvendégség a zsúfolásig megtelt kultúrotthonban - mindezek este zárták a tevékenységek sorát.

Hisszük, Isten áldása van minden gyermekekkel való foglalkozáson, bízunk benne, hogy a rendezvénynek következő években is lesz házigazdája.

Tisztelettel köszönjük a támogatást
- Demeter Sándor -gondnok, fáradhatatlan munkáját
- Szabó Attila- vállalkozó, péksütemények, kifli
- Szabó Adél, Berekméri Mária, Antal Ildikó, Szabó Annamária, Demeter Csilla, Módi Emese , Szabó Hajni önzetlen segítségnyújtását
- Székely Judit- harangozó, alázattal végzett szolgálatát
- TörpIkések avató munkanapját.























Megjegyzések

Népszerű bejegyzések