Különleges karácsony PIGy25.

 Októberben kérdezték a gyermekek, hogyan fogjuk ünnepelni a karácsonyt, ha így tart a járvány.

És mi azt igértük nekik, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ünnepély ne maradjon el, az ünnep ne maradjon el, elég erősek legyünk, kitartsunk és ne adjuk fel a nehézségek ellenére.

Merész igéret volt. Hiszen novemberben már zárt az iskola, és egyáltaln nem úgy mutatkozott a helyzet, hogy karácsonyig elmúlna  járvány. Viszont a templom nyitva maradt, és mi feltettük a kérdést a szülőknek: van-e olyan család, aki szeretné, hogy gyermeke részt vegyen a karácsonyi ünnepélyen. Mindazokanak, akik igent mondanak, összeállítunk egy kis ünnepi műsort.

A vallásórások jelentkeztek, összeállt a karácsonyi élőkép.

Online próbáltunk, majd egyszer találkoztunk, december 23-án. És mintha minden nap együtt lettünk volna, a gyermekek úgy álltak be helyeikre, mintha régóta ezt gyakorolnák, mindenki tudta szereprészét és a maszk alatt még az ének is szépen szólt.

Az Úr áldása kísérte készülődésünket, majd karácsony szombatján ünneplésünket. Két istentisztelet a gyermekeké volt: a két csoport külön- külön alkalommal mutatta be Jézus születésének történetét, mintegy állóképbe foglalva azt. A szereplők, bár egyástól távol álltak, minden szabályt betartva, egyként voltak jelen. Meghatóbb ünnepünk ritkán volt.

Nem tudjuk, hogyan, mikor jutunk ki a járványhelyzetből. De azt tudjuk, hogy szüntelen imában kell hordoznunk kicsinyeinket. Hogy mire vége lesz a nehéz időknek, megerősödve tudjanak szembenézni az ismét változó világ kihívásaival.

Amit emberileg megtehettünk, azt megtettük. Az új évet is az Úr kezébe tesszük.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések