Jó közösség

A cím egy megállapítás is egyben, amit egy óvónő tett a mai pedagógiai kör után a Gernyeszegi Óvodában. Hogy jó itt a közösség, ugye, a faluban? Igen, azt hiszem, így beszélgethetünk erről.
A marovásárhelyi magyar óvodák képviselői ma megtisztelték jelenlétükkel  falunk óvodáját, óvónőit, a kisegítő személyzetet,  a gyermekeket ,s  ezzel a szülőket ,  kitágítva az egész közösséget . A téma: Interaktív és kooperatív módszerek az anyanyelvi nevelésben, amit a napközis Lombocska csoportban dolgoztak fel egy egész délelőttöt felölelő tevékenység sorozatban. A kooperációnak több szintjét, módozatát volt szerencsém megismerni az elmúlt hetekben, amíg előkészült a tevékenység (  gondolok itt az óvónők munkájára, akik időt, fáradtságot nem sajnálva készülődtek, együtt dolgoztak, közös nevezőre jutottak, miközben mindenki megtalálta a neki megfelelő legjobb munkaterületet, de az itthonira is, amikor mind azon voltunk, hogy a lehető legjobban sikerüljenek a dolgok), aztán végül a libazsír elkészítésében és Ági liba oviba szállításában teljesedett ki az  együttműködés,részemről :)
Sok-sok mosolygós óvónőt láttam ma, sokszor hallottam, hogy szép az óvoda, az iskola, hogy ügyesek a gyermekek, kellemes volt a fogadtatás - és ez jó, mert azt jelenti, hogy valóban, ebben a közösségben működik  a kooperáció - annak modern, vagy ha úgy tetszik nemes értelmében.
S épen azért, mert a különböző intézmények együttműködése létfontosságú egy közösség életében, ennek az eseménynek, sikerének itt is helye van a Falusi parókián.
Köszönet szervezőknek, résztvevőknek, segítségeknek.
Egy élmény volt!











Megjegyzések

  1. Bizony, számunkra is élmény volt. Sokkal gazdagabban jöttünk el, mint odamentünk. Én legalábbis biztos. :) Köszönöm a mindenféle együttműködést, és remélem, lesz még alkalmunk kooperálni. :)
    Edith

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések