Megszakított hagyomány
























A gyülekezetek rétegekre bomolnak, egyes csoportok saját tagjaikat beskatulyázzák,egyikből másikba nincs átjárás, együttműködés is aligha. Nagyjából ezt örököltük, folytattuk, s megérünk lassan a ráeszmélésre- ennek így nincs értelme, noha valóban vannak rétegek, csoportok, különböző életkorok, érdeklődések,és ez így is van rendjén, mégis, amikor cselekvésre kerül a sor, egyeknek kell lennünk, egységeseknek, sőt lehetünk egyszerre több réteg képviselői is, s ezáltal tudunk a gyülekezetnek építő, egységes programokat   szervezni, együtt örülni, majd szép lassan megtanulni a szeretetszolgálatot...s építeni a szép gyülekezeti élet hosszú útját.

A gyülekezeti kirándulás útvonala: Gernyeszeg- Segesvár- Keresd- Berethalom- Medgyes- Gernyeszeg.
Negyvenen vettünk részt az egynapos utazáson, gyerekek, fiatalok, középkorú és idős felnőttek.
Hogy milyen volt, arról mindnegyvenen mesélhetünk.
Magam részéről marad a csengő nevetés, a csodálkozó tekintetek, a finom házi sütemények íze, és a mondat,ami a buszban hangzott el: Holnap a templomban leszünk, mindenhova elérhetünk, ha teszünk érte.

Jövői útvonal is elő lett készítve hazafelé, s ha jó emlékezetünkben megőrizzük ezt a napot, biztosan újra együtt lehetünk majd.
Köszönjük a társaságot :)


Megjegyzések

  1. Szerintem mindegy ki hova sorolja" magát...a lényegnek egynek kellene lennie...viszont megkérdőjelezem", hogy az valódi-e vagy csak mesterkélt, ha emberileg másmilyen". Hű de kesze-kusza...én azért értem.
    Szép napot Júlia! Szép útvonal...élmény lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Jaj közben már Júliánál is járnak a gondolataim...ez most bekerült" ide!
    Szép napot!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések