Értékes vagy- Zsók Gabi nénire emlékeztünk

2019 őszén múlt 5 éve annak, hogy Zsók Gabriellát, mindenki Gabi nénijét eltemettük. Lányával, Gyöngyivel azóta közösen azon gondolkodunk, hogyan emlékezhetünk meg méltón arra, aki gyülekezetünk irodalmára, népnevelője volt, arra a munkára, amit a faluban, majd a gyülekezetben végzett hosszú évtizedeken át.

Választásunk egy imaheti estére esett, hiszen ezek az alkalmak is oly kedvesek voltak Gabi néni számára. Istentisztelet előtt mindazokkal a temetőben emlékeztünk gabi nénire, friss koszorút vittünk jó szívvel. A beszélgetés, a vers, a csend mindannyiunk számára örömet, megnyugvást hozott. Az istentiszteleten a család kedves ismerőse, Kovács Tünde lelkipásztor hirdette az igét, akinek mezőméhesi családja mai napig gondozza Gabi néni felmenőinek családi sírját. Kedves verseit azok a nőszövetségi tagok olvasták fel, akikkel oly szívesen dolgozott együtt- Vajda Ilona, Berekméri Gyöngyi, Nagy Katalin, Berekméri Magda, Berekméri Jolán, Weisz Margit, de bekapcsolódott Székely Judit és Szabó Adél is jelképezve, hogy az örökséget továbbadjuk, az elkezdett munkát folytatjuk. Zsók Gabriella életrajzát Berekméri Mária Manny mutatta be.






Zsók Gyöngyi, Vass Florina Pusa, Barabás Margit, Weisz Margit, Berekméri  Mária Manny, Nagy Katalin, Petan ibolya, Vajda Ilona, Berekmári Magda, Berekméri Jolán, Gidófalvi Erzsébet, Bocskai Anna













Az emlékezés az út kezdete vagy ha úgy tetszik, folytatása- felelevenítve lelkünkben az irodalmi találkozások hangulatát, Gabi néni szellemi hagyatékát,ezt a történetet most már nekünk kell tovább szőnünk. Klasszikus és kortárs irodalom kimeríthetetlen tárháza áll rendelkezésünkre.

Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld. ( Mécs László)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések