Adventi hétköznapok

A négy vasárnap mint négy pillér tartja ünnepi készülődésünket, ami közben csak akkor teljes- még ha ebben is csonka-, ha számolunk és elszámolunk a közöttük zajló hétköznapokkal is. A disznóvágások hosszú sorával, mik elveszik az embert az ige mellől, de összehozzák a családokat, helyet adnak beszélgetésnek, s hozzák a reményt, most ismét lesz egy darabig hús az asztalon. A vége nincs takarításokkal, miközben mindig sokkal jobban felfordul az élet. A sárral, mely tavaszt hirdet s hóvirágot fakaszt, hogy csak azért is a lényegre figyeljünk. Zsötölődésekkel, ajándéklistákkal, túlzásokkal , időhiánnyal.

Mindeközben sikerült a templom körüli kerítés drótháló részét kicserélni, közmunkával megújult a templomkert. Demeter Sándor gondnok hathatós segítségével a szervezésben lebonyolításban, Antal András, Farkas János, Gondos János, Weisz Márton presbiterek, Weisz László , Makkai Sándor, Szabó Sándor egyháztagok és Paul Tódor ortodox testvérünk dolgoztak három nap , hogy az ünnepre szép legyen a templomkert.







És mit hoz a Mikulás a nagyoknak, akik már talán semmit sem kérnek, semmit sem remélnek, egyre kevesebb a vágyuk, óhajuk és a fásultság nagyon leselkedik rájuk. Hoz, sok szépet, kedvességet, mert lehetünk egymás mikulásai, angyalai- ha teszünk érte. Kórusmikulás 2015.







És becsukjuk az ajtót magunk mögött, félvállról véve , mi minden  maradt elintézetlenül mögötte , s elvisszük a lányokat az operába, hadd lássuk Árgyélus királyfi ősbemutatóját.




A hétköznapokba lopott ünnep is segít. Jól, rosszul, így élünk mi. Ki elkeseredik, ki szárnyra kap, ki haragszik, ki örül. Ki csügged, ha üres a napi kalendárium, s annál több az üzenete. Ki pedig próbálja megérteni s megértetni, a Megváltó megszületett, s megszülethet újra meg újra - ha hagyjuk, ha karjuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések