Kortársak

9 évvel ezelőtt , 2006 nyarán az akkori 50 évesek összegyűltek és eldöntötték, megtartják a kortárstalálkozót, elérkezettnek látva az időt egy kis közös emlékezésre, számvetésre, hálaadásra és miért nem , tervezésre is.Azóta évről évre több generáció is együtt ünnepelt, volt, amikor az 50,60, 65, 70, sőt a 75 évesek is találkoztak. Idén aztán kihalni látszott a hagyomány, eltelt a nyár, és nem jelentkeztek a kortársak bármely generációból, hogy ünnepelnének.

Mégis, talán nem véletlen, hogy őszre maradt a 60 évesek találkozója- 2015 november 15-én megtelt a templom, amikor a kortársak, családjaik és a gyülekezet együtt adott hálát az eltelt évekért. Nem véletlen, minden bizonnyal- 60 év hosszú idő, sok tapasztalattal, emlékkel, örömmel és bánattal teli évek, minden bizonnyal a visszaemlékezésnek, számvetésnek is az ideje már. Ősszel minden levél olyan, mint egy csodálatos virág, valami megváltozik, valami elcsendesül, pihenni készül- az emberi élet - emberi mércével mért -őszén is minden emlék, minden tapasztalat, minden új nap egy csoda.

Diszkréten, elegánsan ünnepeltek 60 éveseink, akik a gyülekezet körében foglaltak helyet, családjaik, rokonok körében, jelezve ezzel azt is, hogy e nap mindannyiuk ünnepe, a névsorolvasás után az igeolvasás idejére láthatta őket a gyülekezet, amikor itt-ott felálltak, úgy hallgatták a nekik szánt rész:

Visszatére pedig a hetven tanítvány örömmel, mondván: Uram, még az ördögök is engednek nékünk a te neved által!
De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.
Luk.10,17,21.

Hálásak vagyunk mindannyiukért.
SDG










Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések