Evangélizáció 2015- Gyertek, menjünk fel az Úr hegyére!

2015. szeptember 9-13.
Az evangélizációs napokat ebben az évben gyermekistentisztelet- központúvá tettük. Harangszó hívta a vallás-és kátéórásokat a templomba, ahol formai és tartalmi szempontból az istentiszteleti rendnek megfelelően kezdődött a foglalkozás. Külsőségektől, jelmezektől, díszlettől mentesen, rövidített liturgiával, de orgonával kísért közös énekléssel, gyermeknyelven hangzó prédikációval. Be kell töltenünk valahogyan azt az űrt, ami  a gyermekek padját jellemzi, ehhez pedig az szükséges, hogy megismerjék a templomot , a benne zajló eseményeket, magukénak érezzék főként azokat az alkalmakat, amelyek nekik ( is) szólnak.
Az evangélizáció különlegességét fokozta továbbá, hogy minden nap más-más kiegészítő tevékenységek lettek felajánlva:
- szerdán csoportmunkák barkácsolással, drámajátékkal
- csütörtökön koncert - zenélt a szászrégeni Mini-Sófár
- pénteken a felnőtteket vártuk előadásra:  Gál Tünde lelkipásztor Gyermekeink testi lelki egészsége, ez idő alatt pedig a gyermekekkel az imaházban folytak  a játékos tevékenységek
-szombaton Berekméri Gabriella újságíró , kedves ifisünk tartott interaktív bemutatót a könyvekről, azok fontosságáról.
S mert ezen a délutánon az idő nem kedvezett, mondhatjuk, hogy még mindig nem ért véget ez a kis programsorozat, hiszen a megígért kirándulásra várjuk a megfelelő alkalmat- és akkor valójában kimegyünk a hegyre :)

A református iskola vasárnapja alkalmával megnyitottuk ünnepélyesen a 2015-2016-os vallásórás tanévet istentisztelettel, gyermekeink ünnepi szolgálatával, Antal Levente iskolaigazgató ünnepi köszöntőjével .
































Köszönettel segítőinknek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések