Ibrányi testvéreink látogatása

3. alkalommal került sor aug .13- 15. között az ibrányi testvérgyülekezet képviseletének látogatására- a 2010-ben felélesztett kapcsolat lényege egymás megismerése, egymás hite által való épülés, nem utolsó sorban pedig Erdély és az anyaország megismerése oly  módon, ahogyan hosszú ideig nem volt rá lehetőség. Isten csodálatos ajándéka mindezeken túl, hogy az évek során immár barátságok, őszinte testvéri kapcsolatok is kialakulnak a gyülekezeti tagok között.

1. A készülődés

 Tavasz folyamán megtörténik a meghívás, elkezdődik a szervezés mindkét oldalon, azután következik a programok- igények és lehetőségek összehangolása. Idén maradtunk a klasszikus változatnál: első nap érkezés, második nap kirándulás majd közös vacsora, mulatság, harmadik nap családi, negyedik nap istentisztelet, közös ebéd, búcsúzkodás. A készülődés része az ajándékok elkészítése is, idén fontos mozzanatként marad meg: kedves emlék a közös kézimunkázás, beszélgetés, együtt eltöltött idő, tervezgetés, melynek eredményeként szeretettel jött létre szerény emlékünk, mit vendégeinknek szántunk.





2. Az együtt töltött napok

 És te jól tetted, hogy eljöttél...( Ap. Csel. 10,33) - az ige, amely a közel négy napot egybefogta. 
Érkezéskor kaláccsal, friss vízzel és csendes igeolvasással fogadtuk vendégeinket, akik a fárasztó utat vendéglátóiknál pihenték ki felkészülve ugyanakkor a pénteki kirándulásra, melynek során a Szászföldön barangoltak, megtekintve Segesvár, Keresd, Berethalom nevezetességeit és Medgyes főterét. A péntek esti közös együttlét- vacsora, kóruspróba, zenés este mindannyiunk örömére szolgált. A kötetlen beszélgetések, élménybeszámolók közelebb hoznak vendéget, vendéglátót. Szombaton ki-ki szórakoztatta vendégeit, együtt is szórakozott velük- árnyékos udvarokon, magas hegyeken, tavak partján,városi sétán,  templomokban...s ki tudja, még hol, miről nem is tudunk. Aztán gyorsan vasárnap lett, s eljött a találkozásnak legszebb órája, az istentisztelet, melyen nagytiszteletű Vass László ibrányi lelkipásztor hirdette az igét, szolgált az ibrányi Laudamus Református Énekkar és egy énekszám erejéig együtt énekelhetett a gernyeszegi kórus is vendégeivel. A közös ebédet követően csak alig-alig akart elindulni a busz...Öröm számunkra, ha vendégeink jó emlékezetükben őriznek meg minket.

























3.Az utóhang

Szokásos kórusnapunkon, hétfőn este aztán megkíséreltünk összegyűlni, beszámolni arról, mi volt sikeres, mit kellene másképpen átgondolni, szervezni, ha hallgatólagosan is, de bár tekintetekkel megköszönni egymásnak és az Úrnak, hogy megtartott és elég erőt adott arra, hogy ezt a találkozást  végigcsináljuk, s felidézni kedves emlékeket a most készült fényképet nézegetése közben.





SDG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések