A 10. generáció

Gernyeszegen, mint a vidék legtöbb településén, hagyományosan virágvasárnap konfirmálnak a fiatalok. Nyolcadik osztályosok, zömében 15 évesek. A konfirmáció ünnepe tulajdonképpen a vallásórás évek  és a két éves konfirmációi felkészítők sorának végét jelenti. Megelőzi sok együtt töltött óra, tábor, evangélizáció, beszélgetések. Az elmúlt hetek is erről szóltak- amikor minden nap találkoztunk, rendszerint ismételni, de olyan is volt, amikor a fiatalok szüleikkel együtt tavaszi nagytakarítást végeztek a templomban, templomkertben. Ez is hagyomány- minden évben,  a konfirmálók szülei lelkükön viselik a templom és környezete rendezettségét. Idén velük tartottak a fiatalok is.




A 10. generáció- gernyeszegi szolgálatom során.
Most már lehet nosztalgiázni, hiszen valóban mintha csak tegnap lett volna, amikor ők, az első óvodás vallásórások bekapcsolódtak a tevékenységekbe.5 évesek voltak, s érdekes visszalapozgatni a füzetüket, megkeresni az első dátumot benne- 2005. január :)
A konfirmáció három lépésben történik: csütörtökön a presbiterek körében válaszolnak a kérdésekre, ezt követően szombaton  a templomban van az ünnepélyes kikérdezés. Előre nem tudják, kitől mit kérdezünk, azt viszont igen, hogy a kátékérdésekre kell majd felelniük, bibliai történeteket bemutatniuk, és énekelni is fognak. S minthogy idén is szépen bizonyították,számot tudnak adni a megtanultakról, hiszen ők nem holmi gyalogos katonák, sem repülős pilóták, de még hadsereg lovasai sem, célpontba sem lőnek- ők Istennek szolgálnak, így bizakodva engedte őket a kikérdezés után a presbitérium a vasárnapi ünnepélyes fogadalom tételre.







Örvendezve voltak együtt  a családok, meghitt, áldott ünneplés volt.
S bízunk benne, mind a kilencen tudják, ezentúl is, minden hétvégén várjuk őket vissza.



Megjegyzések

  1. Nagyon örülök, hogy idetaláltam. Isten áldja meg a falusi parókiát, lakóit, és a közösséget. Regisztráltam is. Áldás békesség! Az én blogom: korsocska.blogspot.hu. Honlapom: anyacska.hu. Könyvem: A szeretet születése Luther kiadó
    Nem akartam ilyen nyilvánosan bejelentkezni, de nem találtam elérhetőséget.

    VálaszTörlés
  2. Békesség Istentől!
    Sok kellemes itt eltöltött pillanatot.

    VálaszTörlés
  3. heel mooi. Wij vieren dit feest in mei. 2 groepen van jongeren die belijdenis doen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések