Számbavétel

Majd tíz éve, amikor Gernyeszegre költöztünk, lelkes asszonyközösség fogadott, a maga sokszínűségével. Hosszú tevékenységlistát írtunk az évek alatt, sok mindent sikerült megvalósítanunk, voltak merész álmok és kivitelezések, és voltak csendesebb, eseménymentes időszakok is. Voltak koporsók, nem egyszer kellett az asszonyoknak valódi imádságos lélekkel egymás mellé állni, voltak vidám napok, utazások, vendégek és kötöttünk kedves barátságokat is.
Ez a lelkes asszonyközösség ma is itt van, továbbra is álmodik merészet, s bár van úgy, hogy fogy az erő, gyengül a test, mégis újra és újra megmutatja, hogy képes talpon maradni, beteget vigasztalni, együtt örülni az örülőkkel, s ha kell, könnyezni azzal, aki bánatot hord.
Igeolvasás, magyarázat, az ünnepelt nyugdíjba vonuló harangozónéni köszöntése, a résztvevőknek meglepetésként készített kötények átadása, szeretetvendégség, örömkönnyek s imádság- ennyi minden belefért a mai alkalomba. Aki csak olvassa, talán sokféleképpen értelmezi az efféle beszámolókat- aki átélte, egyöntetűen azt mondta, lelki erő, feltöltődés van itt, és senki nem bánja, hogy nem maradt le róla.

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok istened, megerősítlek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak. Ézsaiás 41,10







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések