Iskola névadás I.


1862-ben gr. Teleki Domokos felekezeti iskolát építtet a XV. századi református templom mellé. Ennek nyugati homlokzatára iratja fel a bölcs Salamon Példabeszédeinek könyvéből vett idézetet, amelyel az iskola létjogosultságát támasztja alá.
150 év után , ma a gernyeszegi Általános Iskola, felvette a Teleki Domokos Gimnázium nevet.

" Ki szereti az ő fiát..."- rengeteg szeretnivaló dolog van körülöttünk, mégis leginkább szülőként a gyermek van számunkra az első helyen. Isten ránk bízta őket (őt), és feladatot is adott ehez a megbizatáshoz:

"idejében bölcsességre tanítja" - átadni idejében az utódoknak a bölcsességet, a megszerzett tudást, amellyel szebbé, könnyebbé alakíthatják az életet.

Fontos, hogy mindez "idejében" és "szeretetben" történjen.

Minőségi oktatás ott van, ahol a pedagógus szeretettel néz a gyermekre, hivatás számára a munka és legfontosabb iskolai feladat a "bölcsesség" továbbadása.

Minőségi oktatás ott van, ahol a gyermek nem kikapcsolódni, szórakozni jár iskolába, hanem minden vágya a "bölcsességben" való gyarapodás.

A templom az a tanterem, ahol Isten bennünket, felnőtt gyermekeket  tanít, nekünk adja a bölcsességet, a tudást, amivel szebb lehet életünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések