VASÁRNAP

1 Móz.33,1-16
Jákób rádöbben arra, hogy a vagyon, a pénz, a siker nem minden. A boldogsághoz valami más kell. A szeretet.Az pedig csak akkor ér valamit, ha megoszthatja mással, történetesen a testvérével, akit húsz évvel azelőtt csúnyán átvert.
Igaz, amíg erre rájött sok mindent meg kellett tapasztalnia. S úgy, ahogy mi szoktuk, a saját bőrén. Sok csel után döbbent rá arra, hogy még mindig a két pont között a legrövidebb út az egyenes. De ehhez a látáshoz kellett egy egész éjszakai birkózás, harc az angyallal, majd egy érintés ami mindent fókuszáljon. Amikor rájött a lényegre, minden amit addig fontosnak látott, vagy az is volt, átértékelődött, más sorszámot kapott. A legfontosabb a szeretet lett és az ahhoz vezető út: a bocsánat. Minden más eltörpült e mellett.
Igaz közben eltelt húsz év. Sok idő, amit semmi nem tud visszapörgetni, amit olyan jól ki lehetett volna használni. Néha jó egy kicsit csendben befele figyelni, s átsorszámozni egyet s mást. S nem kell ehhez húsz évet várni. Ma is elkezdheted.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések