Régiós Nőszövetségi Konferencia- Magyaró-2015. szeptember 26

Ahogyan még a tavasszal elterveztük, készültünk és részt vettünk ebben az évben  négy egyházmegye nőszövetségeinek szervezett nagyméretű találkozón, ahol ezúton be is mutatkozott nőszövetségünk egyikével azoknak a munkáknak, amik utóbbi éveinkben folytatott tevékenységeinket jellemzik: a kis füzetekkel, valamint finom gernyeszegi aprósüteményekkel. Öröm volt számunkra a lelkesedés, amivel az asszonyok készültek a találkozásra, valamint az is, ahogyan a végén arról meséltek, milyen élménydús napon vannak túl.
Résztvevőink nevét is feljegyezzük: Zsigmond Ibolya, Weisz Mária, Berekméri Jolán, Bocskai Anna, Nagy Katalin, Berekméri Gyöngyi, Vajda Ilona, Vass Pusa, Balázs Anna, akik egyben a süteményeket is hozták,Frincean Anna és Sándor segítségeink és vendégeink, valamint Szabó Adél, aki szintén finom süteményekkel gazdagította asztalunkat.

A magyarói templom előtt

Az alábbiakban Weisz Mária beszámolója, köszönet illesse érte:
A találkozót Buzogány Emese lelkipásztor szolgálata nyitotta meg,melynek témája tévhitek, téves tanítások, horoszkópok , mindez Jézus beszédével ellentétben. Míg Pál apostol az istentisztelet stafétáját adta át Timóteusnak, az üdvösség eposzát, mely igaz beszéddel közelebb kerülhet Istenhez, addig a tévtanítások katasztrófába vezetnek, ezért a komoly és szigorú felhívás ma is, ne térjünk le az igaz útról. Szó volt a tévé csatornák hírferdítéseiről, arról, hogy a reánk bízott drága kincseket meg kell őriznünk, hogy a tévtanítóknak esélyük se legyen a társadalom megbetegítésére. A tiszta tanítást mai őrökkel kell vigyázni, hiszen a Krisztus győzelme a mi győzelmünk: ne engedjük, hogy az egyház megbetegedjen. Isten embere tökéletes legyen!

Számbavétel: Marosi, Mezőségi, Küküllői és Görgényi egyházmegyék képviselői, mintegy 430 résztvevő. 
A programot továbbá verses, dalos előadások színezték, majd Szász Attila esperes és Borsos Melinda nőszövetségi elnök köszöntője következett.

A szünet után, melynek során a résztvevők megtekinthették Gagyi Erzsébet babakiállítását, Réman Melinda festménykiállítását valamint a nőszövetségek által hozott népviseleteket, kézimunkákat, megkóstolhatták a finom gernyeszegi süteményeket, következett az előadás, melyet dr Püsök Sarolta magyarfenesi lelkipásztor tartott Hitvédelem címmel, melynek során sok érdekes információ elhangzott a témában a különböző veszélyforrásokról, szektákról, horoszkópokról, a new ageről, gnoszticizmusról, Müller Péter veszélyesnek ítélt műveiről, spiritizmusról és szellemidézésről.

A találkozó a kultúrotthonban elfogyasztott közös ebéddel zárult.


Reggeli szervezkedés, stratégiai megbeszélés

Készenlétben

Köszöntő

Előadások

Babakiállítás- részlet

Szász Attila esperes

Amikor már majd semmi nem maradt

Szeretet

A találkozó hangulatképe

Találkozások 1.

Találkozások 2.

Ebéd

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések