Receptek a gernyeszegi asszonyok módján

6. alkalommal került sor 2015. március 13-án nőszövetségünk kulináris rendezvényére.
Nem, még nem mondtunk el ezekről az eseményekről mindent.
Sőt, még most sem fogunk, mert már ott a helyszínen arról -is -szólt a beszélgetés, hogy a folytatásban mi lesz a téma.

1. Idei első találkozásunkkor a főszerep a leveseké volt. Zöldség és gyümölcsfélék, csorbák és krémlevesek, klasszikusok és újdonságok. Érdekes volt megállapítani, ez alkalommal sok újdonságot hallottunk, mindenki főzi és ismeri a leveseket , mégis szinte kivétel nélkül egyedi módon készítik minden otthonban.

2. Generációk találkozása- az egyik legnagyobb öröm , hogy fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek, nők és férfiak egyaránt ott vannak, érdeklődnek, és csodálatos: jól érzik magukat.

3. Vendégeink szeretete, mellyel hozzánk viszonyultak: dr. Szalkay Márta családorvos, Berekméri Melinda lelkipásztor, akik őszintén, szívhezszólóan beszéltek arról, amit böjtről, megújulásról gondolnak.

4.Értékeink- Antal András-presbiter- és rögtönzött zenekara, Gondos János-presbiter- és Nagy Ádám kántor, akik úgy muzsikálnak, hogy öröm hallgatni. És jó tudni- nem kell messziről előadót hívni, hiszen itt helyben is van, aki tehetségével mindig emeli a rendezvények színvonalát.

5. Házigazdáink hozzánk való jósága- a Grand Lion Étterem ezúttal is önmagához méltó színvonalon adott otthont rendezvényünknek, melyért nem lehetünk eléggé hálásak .

6. Az asszonyok, akik főztek- az emberek, akikre számíthatunk, akik minden elfoglaltság , fáradtság és oly sok hétköznapi gond mellett erőt találnak arra, hogy közösséget építsenek. Akik szeretik egymást. Felbecsülhetetlen, s nem is éltem itt nagy szavakkal.

7. És a füzet, ami nemsokára kész lesz- 6. a sorban. Nagy öröm és büszkeség számunkra- tükör, amiben lényeges arca látszik Gernyeszegnek.

Ha Isten is úgy akarja, és élünk, adventben folytatjuk!













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések